logo

Netmaking

22 71 95 97

Harald Thoen Tollefsen forfremmes til Senior Utvikler

I anledning forfremmelse av vår trofaste medarbeider Harald Thoen Tollefsen til Senior har vi tatt en prat med Harald for å høre hvilke tanker han gjør seg om sin nye rolle.

Gratulerer med forfremmelse til Senior! Graden Senior kan bety forskjellige ting i forskjellige bedrifter. Hva synes du best kjennetegner en Senior i Netmaking?

 Takk!

Generelt mener jeg at tittelen senior peker på en viss erfaring som bidrar til å gi rådgivningen mer tyngde, og at det er en merkelapp som viser at man har en betydningsfull rolle i selskapet.

I Netmaking mener jeg en senior er en som kan utforme og levere langsiktige løsninger Jeg tenker også at en senior hos oss er en som har god kjennskap til vår historie, kunder og prosesser.

 

Du er kjent som en svært dyktig problemløser blant dine kolleger. Når trives du selv best i arbeidet ditt?

Å avdekke feil som har skapt frustrasjon for en kunde, og hvor utbedring påvirker kundens opplevelse av systemet, er absolutt noe jeg setter pris på. Dersom noen andre har studert problemet tidligere uten å lykkes, kan en løsning smake ekstra godt. ;)

Jeg er nok god på å ta meg tid til å forsikre at jeg avdekker hele problemet, forstå hvorfor det er et problem, og forsikre at problemet ikke gjenoppstår i fremtiden.

Jeg trives imidlertid også svært godt med å utforme løsninger som jeg vet kunden vil bli fornøyd med, og som jeg føler dekker kundens behov på en langsiktig måte. Dialogen med kunnskapsrike kunder som leder frem til en løsning verdsetter jeg også høyt.

 

Hvilke deler av arbeidet i Netmaking er du mest stolt av?

Jeg er stoltest av de leveransene hvor jeg kan få nyttegjøre gode praksiser til å løse komplekse problemstillinger på en elegant måte.

Jeg er også veldig stolt av hvordan vi leverer sammen som team, både i måten vi utnytter teknologi og verdien vi tilfører, samtidig som vi er i stand til å holde fast ved våre faglige prinsipper.

 

Hva ønsker du å lære mer om i tiden som kommer?

Jeg er opptatt av å opprettholde og forbedre meg innen teknologier hvor jeg allerede har et godt grunnlag, som eZ og Symfony.

Jeg har imidlertid også lyst til å lære mer om infrastrukturteknologien til Amazon Web Services, som jeg opplever både stort og spennende. Her ser jeg et potensiale utover bare det å holde liv i en applikasjon, i form av å nyttegjøre de forskjellige komponentene til å forenklere og effektivisere arbeidshverdagen vår.

 

På hvilke områder tror du Netmaking skiller seg ut som arbeidsplass?

Jeg mener at vi prøver å være gode på så få ting som mulig, og det tror jeg gjør at vi er gode på det vi skal være gode på. De som selger våre tjenester lar seg ikke friste til å selge inn ting vi ikke kan, og jobber hardt med å finne kompetente kunder å samarbeide med, noe som har en betydningsfull effekt på arbeidshverdagen.

Som utvikler jobber jeg i svært tett dialog med kunder, samtidig som veletablerte systemer og rutiner skjermer meg fra unødig støy i arbeidet.

Vi er få nok til at det ikke blir mye hierarki og byråkrati, men store og sterke nok til å ha faglig interessante prosjekter.

Jeg liker også å trekke frem hvordan vi har et kontinuerlig fokus på å bli bedre, og at vi er en sammensveiset gjeng som kommer godt overens. Det sosiale er kjempebra!

 

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

Da ser jeg gjerne på fotball, eller annen sport. Ellers så blir det mye programmering, også på fritiden. Akkurat nå eksperimenterer jeg med programmeringsspråket Python i et forsøk på å lage en slags værstasjon på familiehytta.

Jeg tester også stadig ut nye teknologier som i varierende grad lar seg gjenbruke i mitt daglige arbeid. Ellers smaker jeg gjerne på nye Aass produkter eller en god single malt whisky når anledningen byr seg.

Eirik Alfstad Johansen

Eirik har arbeidet med webutvikling siden 1997, og har bla. blitt publisert i internasjonale publikasjoner både på og av nett. Han har også drevet netmaking.com, en internasjonal nettside for nettutviklere, samt det prisbelønte nyhetsbrevet Absolute Webmaster. I dag er Eirik Alfstad Johansen daglig leder i Netmaking.