logo

Netmaking

22 71 95 97

Teknologiens webhåndverker

Kan en webløsning vise personlighet? Kan PHP-kode løfte frem verdier, utstråle respekt, bygge tillitt? Og kan en nettside knytte gamle håndverkstradisjoner sammen med den nyeste teknologien på markedet på en troverdig måte? 

Jeg kommer fra en familie med stolte og lange håndverkstradisjoner. Min far er 3. generasjons blikkenslagermester, og driver i dag et blikkenslagerverksted kun få kilometer unna våre egne lokaler. Akkurat som tidligere generasjoner, setter han sin stolthet i å holde faget i hevd ved å vise engasjement og kvalitet i det håndverket som blir utført og levert. Med den største selvfølgelighet.

Selv valgte jeg en annen vei: teknologi, informatikk og en digital verden som på mange måter lå langt fra en håndverkers hverdag. Falstang ble byttet ut med tastatur. Men håndverkerens verdier og stolthet ligger dypt i meg og har fulgt meg på veien. Det skulle også vise seg å prege Netmaking, og utvikle seg til vårt helt eget kvalitetsstempel.

Nettmakeren = Teknologiens webhåndverker

Netmaking er på mange måter teknologiens håndverker, hvor tradisjonelle verdier og et solid håndverk løftes frem som selve symbolet på leveransen. Netmaking består av våre egne håndverkere som vi har kalt nettmakere.

De har alle til felles at de er brennende opptatt av faget sitt, av kvalitet i alle ledd og har stor yrkesstolthet. De setter seg inn i kundens problemstillinger og tilbyr gode og spesialtilpassede løsninger. Med den største selvfølgelighet.

Jakten på en identitet og personlighet

I over 15 år har vi i Netmaking levert omfattende webløsninger til norske virksomheter. Nettsider, e-handelsløsninger, webapplikasjoner, intranett og integrasjoner. I forbindelse med oppussing av egen nettside, startet vi i 2015 en reise innover i egen identitet.

Hva skulle vi formidle? Hvordan skulle vi fremstå? Det ble tidlig veldig tydelig. Det var ikke våre produkter og våre tjenester som skulle stå i fokus men derimot vår identitet, personlighet og verdier. Vårt eget unike kvalitetsstempel.

Vi ønsket å vise frem det brennende engasjement for faget. Fokuset på kvalitet i alle ledd. Våre ansattes yrkesstolthet. Deres høye faglige meritter. Hvor viktig det er å ha leveransens fremtidige bruk og nytteverdi i fokus: rådgivningen. Vår kontinuerlige fokus på skreddersøm og spesialtilpassede løsninger: implementeringen. Hvor viktig det er å ivareta det ferdige produktet også etter levering: foredlingen.  

Vi ønsket rett og slett å vise frem håndverket vårt.

Møtet mellom tradisjonelle verdier og moderne teknologi

Nå er den nye nettsiden lansert. Den består av rykende fersk teknologi fra eZ Systems og er lansert som en av verdens første nettsider med eZ Studio som verktøy. Dette har vi kombinert med håndtegnede blyantskisser med tradisjonelle håndverksmotiv fra kunstneren og metallskredderen Trond Kaareng Johansen. Vi har beskrevet avanserte teknologiske løsninger og implementeringsprosesser gjennom våre kundecaser, men fokuserer også på det detaljerte håndverket som ligger i forvaltning og videreforedling.

Så kan en webløsning vise personlighet?

Vi syns det, men det er opp til deg å avgjøre. Vi skal i alle fall fortsette å vise engasjement, stolthet og kvalitet i det håndverket som vi utfører og leverer.

Med den største selvfølgelighet.

Eirik Alfstad Johansen

Eirik har arbeidet med webutvikling siden 1997, og har bla. blitt publisert i internasjonale publikasjoner både på og av nett. Han har også drevet netmaking.com, en internasjonal nettside for nettutviklere, samt det prisbelønte nyhetsbrevet Absolute Webmaster. I dag er Eirik Alfstad Johansen daglig leder i Netmaking.