logo

Netmaking

22 71 95 97

Kundelogo: Aschehoug

Skreddersydde webløsninger på én konsernplattform

Aschehoug kontaktet oss med ønske om en dynamisk, fleksibel og fremtidsrettet webplattform for konsernet. De ønsket å benytte publiseringsløsningen eZ Publish, og var opptatt av at løsningen skulle ivaretas gjennom kontinuerlig videreutvikling og foredling. Det viste seg raskt at deres ønsker og behov var sammenfallende med vår kompetanse og arbeidsmetoder. Netmaking er nå en av konsernets hovedleverandører på web.

Illustrasjon av Aschehoug logo

Rådgivning

Aschehoug hadde laget en detaljert kravspesifikasjon som dannet grunnlag for oppstartsfasen. Følgende utfordringer og behov ble identifisert:

 • Eksisterende webplattform dekket ikke konsernets krav til dynamikk og fleksibilitet
 • Behov for én felles plattform for flere av konsernets nettsider, med skreddersydde tilpasninger for den enkelte side
 • Ønske om en integrert e-handelsplattform som kunne dekke komplekse behov og fungere sømløst mot eZ Publish
 • Skreddersydde fagintegrasjoner
 • Kontinuerlig testing og tilpasninger underveis i implementeringsfasen 

Implementering

 • Overgang til en dynamisk, fremtidsrettet og fleksibel webplattform
  Løsning: eZ Publish

  Aschehoug hadde allerede besluttet å benytte seg av webplattformen eZ Publish før vårt samarbeid startet. 

  eZ Publish er en utbredt CMS-plattform basert på åpen kildekode som gir ubegrenset med fleksibilitet. Plattformen er fremtidsrettet i kraft av høy kodekvalitet og modularitet. Et enkelt brukergrensesnitt, fleksibel innholdsmotor, flerspråklig støtte og styring av landingssider legger grunnlag for en god opplevelse for sluttbrukerne. 

  Løsningen er lagt opp til å håndtere et stort antall administratorer og webredaktører. Dette er viktig når man opererer med flere datterselskaper med et stort produktspekter rettet mot forskjellige målgrupper. 

  Vi kunne tilby Aschehoug et spesialisert eZ Publish-miljø med sertifisert og prisbelønnet kompetanse på plattformen.

 • Gjenbruk av design og funksjonalitet på tvers av nettsider
  Løsning: eZ Publish multisite

  eZ Publish tilbyr svært god støtte for multisite som tillater hvert enkelt datterselskap å fremstå unikt, men som opprettholder muligheten for å benytte lik struktur, oppbygning og innhold på tvers av selskapene. Dette ga forlaget en mulighet til å dele og gjenbruke løsningen på tvers av merkevarer og tilrettela for spesialtilpassede behov og ønsker. 

 • Sømløst integrert nettbutikk
  Løsning: Integrasjon av Magento gjennom eZ way 2 Magento

  Selv om eZ Publish tilbyr grunnleggende e-handelsfunksjonalitet, dekket ikke denne behovet til Aschehoug. Valget falt derfor på e-handelsløsningen Magento.

  Magento er en av verdens mest utbredte nettbutikkløsninger og tilbyr et bredt spekter av funksjoner i tillegg til flere tusen plugins. I likhet med eZ Publish er Magento også basert på åpen kildekode og programmeringsspråket PHP. Her kunne vi tilby en samleveranse hvor de to systemene utfyller hverandre som deler i en komplett webløsning. 

  Å knytte to plattformer sømløst sammen er en komplisert prosess. Ved hjelp av modulen eZ Way 2 Magento ble Magento-funksjonalitet tilgjengelig i eZ Publish. Dette gjør at brukere slipper å forholde seg til to ulike løsninger som brukes om hverandre.

 • Tilgjengeliggjøre data på tvers av fagsystemer
  Løsning: Skreddersydde integrasjoner

  Tilpassede integrasjoner sørger for mest mulig automatisering av både publiseringsprosesser og e-handelstransaksjoner. 

  Det ble i dette prosjektet implementert over 20 integrasjoner, mot både ferdigutviklede ”hyllevarer” som SuperOffice CRM, i tillegg til Aschehougs egenutviklede fagssytemer. 

  Netmaking har lang erfaring med integrasjoner og baserer oss på moderne API-standarder (REST) når vi kan.

 • Unikt samarbeid under utviklingsprosessen
  Løsning: Netmaking-metoden

  Det er svært viktig for oss i Netmaking å ha en tett dialog og et nært samarbeid med kunden i webprosjekter. Så viktig, at vi har utviklet vår egen Netmaking-metode. Det var derfor enkelt å svare på Aschehougs ønske om tett samarbeid. 

  Vi er smidige og proaktive, og har åpen dialog gjennom hele utviklingsprosessen. Det gjør det enkelt for kunden å følge med, omprioritere funksjoner og foreta tilpasninger underveis i implementeringsprosessen. Prosjektlederen sørger alltid for framdrift, og er en aktiv sparringspartner og rådgiver. 

Foredling

For å sikre at webløsningen blir ivaretatt også etter implementeringsfasen, tilbyr vi alle våre kunder en forvaltningsavtale. Aschehoug har vært kunde av Netmaking siden 2007, og forvaltningsavtalen deres sikrer at de har et dedikert team hos oss som er ansvarlig for webløsningen, jobber med kontinuerlig videreforedling og er tilgjengelig for support. 

Kunde siden
2007

aschehougagency.no

oktober.no

Aschehoug Aksjonærportal

nettressurser.no

Etablering av en konsernplattform på eZ Publish og Magento

Integrasjon med fagsystemer

Kjøp av e-bøker fra Bokskya

Sende e-bøker til Kindle

gan.aschehoug.no

Responsivt design for konsernplattform

Distribusjon av digitale anmeldereksemplarer

Oppgradering av CMS og e-handelsplattform

Live-søk

Ny verkspresentasjon

bilde
Kundelogo: Aschehoug

Aschehoug er et av Norges største forlag, og utgir både norsk og utenlandsk skjønnlitteratur, fagbøker, skolebøker, verker og barne- og ungdomsbøker. Aschehoug-konsernet eier en rekke selskaper innenfor nesten alle ledd i bokbransjen. De eier flere forlag som fordeler seg på de fleste markedene for bøker, e-bøker og nettpublisering. Aschehoug er Norges eldste forlag, og har blitt en viktig tradisjonsbærer innen kunnskaps-, kultur- og litteraturformidling. 

Menneskene bak

 • Eirik Alfstad Johansen

  Prosjektleder

 • Fredrik Tidemann

  Tech lead

 • Harald Thoen Tollefsen

  Utvikling

Utført sammen med

Vil du vite mer om hvordan vi skreddersyr webløsninger for store konsern?

Ta kontakt med prosjektleder Eirik på 21 08 04 17 eller e-post.