logo

Netmaking

22 71 95 97

Kundelogo: Ski Bygg

Fremtidsrettet og brukervennlig e-handelsløsning for å sikre økt salg

Ski Bygg er en tradisjonsrik byggevarehandel som kjennetegnes av høy kvalitet og god service. De kom til oss med ett enkelt ønske: Øke salget i nettbutikken. For å legge til rette for økt nettsalg er det viktig å gjenspeile den samme kvalitet og service man får i butikken. Resultatet ble en fremtidsrettet digital plattform som bidrar til å løfte Ski Byggs digitale satsning i kampen om både privat- og proffkundene på nett.

av B2B og B2C nettbutikk

Illustrasjon av Ski Bygg logo

Rådgivning

I samarbeid definerte vi hvilke behov og utfordringer som måtte adresseres for at Ski Bygg skulle nå sine mål om økt salg på web og å ta opp konkurransen med andre nettbutikker i bransjen: 

 • Eksisterende e-handelsløsning fungerte ikke optimalt og gjenspeilet ikke kvalitet og service i fysisk butikk
 • Behov for en stabil import og eksport av ordre, kunder og produkter
 • Benytte samme webplattform for både proff- og privatmarkedet
 • Presentere kundespesifikke priser i nettbutikken for proffmarkedet
 • Lave etableringskostnader - mer ressurser til utvikling av nettbutikk

Implementering

 • Behov for en ny webplattform som er optimalisert for salg
  Løsning: E-handelsplattformen Magento

  Ski Bygg brukte i utgangspunktet CMS-plattformen eZ Publish på sin nettside og nettbutikk. 

  Vi konkluderte med at det ville være hensiktsmessig å legge løsningen på e-handelsplattformen Magento istedenfor, som er bedre egnet for den typen e-handel Ski Bygg driver.

  Magento er en av verdens mest utbredte nettbutikkløsninger og tilbyr et bredt spekter av funksjoner i tillegg til flere tusen plugins. 

 • ERP-integrasjon for å sikre import og eksport av relevante data
  Løsning: Integrere Magento mot Infor M3

  Infor M3 er et fleksibelt ERP-system som er tilpasset større bedrifter med et stort produktutvalg og skreddersydde behov. Gjennom integrasjonen mellom Magento og Infor M3 kan Ski Bygg importere produkter, kunder, ordre og kundespesifikke priser fordelt på privat- og næringsbrukere. Når priser og produktinformasjon oppdateres i Infor M3 endrer prisene i nettbutikken seg automatisk etter noen minutter.

  Denne automatiske oppdateringen har effektivisert administrasjonen av nettbutikken betraktelig for Ski Bygg. 

 • Ivareta både B2B og B2C på en og samme plattform
  Løsning: Magento

  Med Magento e-handelsløsning kunne vi sette opp én løsning for B2B og én for B2C på samme webplattform.

  Slik får kundene oversikt over alle ordre, kjøp og kvitteringer, og Ski Bygg får verdifull innsikt i deres handlemønstre. I tillegg har Ski Bygg nå komplett oversikt over varelageret.

  Produkter, varelageret og enhetskalkulator ligger som et fundament på tvers av løsningene, mens B2B-løsningen har utvidet funksjonalitet. Blant annet har proffkundesegmentet mulighet til å legge inn rabatter og påslag til sine kunder, slik at de kan få opp kundespesifikke priser. De kan også se tidligere ordre og få oversikt over alle fakturaene sine.

 • Unngå høye etableringskostnader
  Løsning: Åpen kildekode

  Det antagelig mest kjente aspektet med åpen kildekode er at det kan lastes ned og tas i bruk uten lisenskostnader. Dette betyr ikke at åpen kildekode er gratis, men én av fordelene er at det ikke forekommer noen kostnader ved etablering av webplattformen. 

  Lavere etableringskostnader gjør at man kan bruke mer av budsjettet på selve utviklingen, og dermed sikre bedre funksjonalitet som kundene vil ha bruk for.

Foredling

For å sikre at webløsningen blir ivaretatt også etter implementeringsfasen, tilbyr vi alle våre kunder en forvaltningsavtale. Ski Bygg har vært kunde av Netmaking siden 2012, og forvaltningsavtalen deres sikrer at de har et dedikert team hos oss som er ansvarlig for webløsningen, jobber med kontinuerlig videreforedling og er tilgjengelig for support.

Kunde siden
2012

Overtagelse av eZ Publish publiseringssystem

Oppdatering av designprofil

Etablering av B2B og B2C e-handelsplattform

Produkttabell med live-søk for proffmarkedet

bilde
Kundelogo: Ski Bygg

Ski Bygg er et av Nordens ledende byggevarehus med tradisjoner for salg av byggevarer og trelast gjennom nærmere 100 år. Som en profesjonell aktør med fokus på høy kvalitet og bransjekompetanse strekker de seg fra den minste spikeren til den største kjøkkeninnredningen. Ski Bygg er i dag lokalisert på fire avdelinger: Varehuset på Ski og proffavdelingene Ås, Enebakk og Fredrikstad.

Menneskene bak

 • Fredrik Tidemann

  Prosjektleder

 • Harald Thoen Tollefsen

  Utvikler

Utført sammen med

 • Espen Willersrud, Blåis, Webdesign og frontend

Ønsker du hjelp til å utvikle din egen netthandelsløsning?

Ta kontakt med Fredrik på 21 08 02 46 eller e-post.